Показати скорочений опис матеріалу

dc.creatorЗапорожан, В. М.
dc.creatorАнчева, І. А.
dc.date2016-01-27
dc.date.accessioned2019-09-07T18:40:35Z
dc.date.available2019-09-07T18:40:35Z
dc.identifierhttps://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/visnyk-nauk-dos/article/view/6565
dc.identifier10.11603/2415-8798.2013.4.6565
dc.identifier.urihttps://repository.tdmu.edu.ua/handle/123456789/12275
dc.descriptionМетою дослідження було оцінити аліментарне забезпечення організму вагітних залізом. Встановлено, що частота залізодефіцитної анемії серед вагітних у м. Одесі складає 37,2 %, частота субклінічних форм сидеропенічного синдрому – 15,7 %. Сполучення залізодефіцитних станів та дисфункції плаценти в обстежених вагітних спостерігалося у 20,7  % випадків. Показано, що вживання заліза під час вагітності з раціонами харчування у середньому складає (19,8±0,5) мг на добу, що менше рекомендованих для вагітних значень, при цьому в 36,3 % випадків прийом заліза з денним раціоном не перевищувало 12 мг на добу. Рекомендовано проведення дієтологічних консультацій на прегравідарному етапі щодо вибору продуктів харчування з високим вмістом заліза.uk-UA
dc.formatapplication/pdf
dc.languageukr
dc.publisherТернопільський державний медичний університет ім. І.Я. Горбачевськогоuk-UA
dc.relationhttps://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/visnyk-nauk-dos/article/view/6565/5984
dc.rightsАвторське право (c) 2016 Вісник наукових дослідженьuk-UA
dc.sourceBulletin of Scientific Research; No 4 (2013)en-US
dc.sourceВестник научных исследований; № 4 (2013)ru-RU
dc.sourceВісник наукових досліджень; № 4 (2013)uk-UA
dc.source2415-8798
dc.source1681-276X
dc.titleФЕРОКІНЕТИКА ПРИ ВАГІТНОСТІ: РОЛЬ АЛІМЕНТАРНОГО ФАКТОРАuk-UA
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Долучені файли

ФайлРозмірФорматПереглянути

Даний матеріал не має долучених файлів.

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу