Show simple item record

dc.contributor.authorМачок, Олена Юріївна
dc.date.accessioned2025-03-28T12:24:35Z
dc.date.available2025-03-28T12:24:35Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.urihttps://repository.tdmu.edu.ua//handle/123456789/18237
dc.description.abstractпроведено наукове дослідження по вивченню і порівнянню харчування дітей раннього віку у різних населених пунктах Одеської області, а також аналіз санітарно-освітнього рівня поінформованості населення цієї області про важливість раціонального харчування дітей раннього віку. Комплексна оцінка структури харчування дітей віком від 1 до 3 років, які проживають у м. Одеса та в Одеському районі. Вперше сформульовані закономірності організації харчування та споживання основних нутрієнтів дітьми віком від 1 до 3 років . Надмірні обсяги їжі, неадекватний режим харчування у вигляді багаторазових перекусів та нічних годувань, а також необґрунтоване використання продуктів, не призначених для дітей віком від 1 до 3 років, є суттєвими порушеннями організації харчування дітей цієї вікової групи. Проведено комплексну оцінку фізичного розвитку дітей раннього віку, які проживають у Одесі та Одеському районі з використанням програми ВООЗ AnthroPlus (2020). Вплив розбалансованого харчування на показники фізичного розвитку дітей.uk
dc.subjectраціональне харчуванняuk
dc.subjectмікроелементи та макроелементиuk
dc.subjectрежим харчуванняuk
dc.subjectнутрієнтиuk
dc.subjectдефіцитuk
dc.subjectфізичний розвитокuk
dc.titleГігієнічні аспекти харчування дітей раннього вікуuk
dc.title.alternativeкваліфікаційна роботаuk
dc.typeThesisuk


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record