Гігієнічні аспекти харчування дітей раннього віку
Abstract
проведено наукове дослідження по вивченню і порівнянню харчування дітей раннього віку у різних населених пунктах Одеської області, а також аналіз санітарно-освітнього рівня поінформованості населення цієї області про важливість раціонального харчування дітей раннього віку.
Комплексна оцінка структури харчування дітей віком від 1 до 3 років, які проживають у м. Одеса та в Одеському районі. Вперше сформульовані закономірності організації харчування та споживання основних нутрієнтів дітьми віком від 1 до 3 років . Надмірні обсяги їжі, неадекватний режим харчування у вигляді багаторазових перекусів та нічних годувань, а також необґрунтоване використання продуктів, не призначених для дітей віком від 1 до 3 років, є суттєвими порушеннями організації харчування дітей цієї вікової групи. Проведено комплексну оцінку фізичного розвитку дітей раннього віку, які проживають у Одесі та Одеському районі з використанням програми ВООЗ AnthroPlus (2020). Вплив розбалансованого харчування на показники фізичного розвитку дітей.