Chemical composition and microbiological activity of italian poplar buds chloroform extract Summary
Химический состав и микробиологическая активность хлороформного экстракта почек тополя итальянского;
Хімічний склад та мікробіологічна активність хлороформного екстракту бруньок тополі італійської
dc.creator | Rudnyk, А. M. | |
dc.date | 2019-03-22 | |
dc.date.accessioned | 2020-07-03T09:41:22Z | |
dc.date.available | 2020-07-03T09:41:22Z | |
dc.identifier | https://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/MCC/article/view/6670 | |
dc.identifier | 10.11603/mcch.2410-681X.2016.v0.i2.6670 | |
dc.identifier.uri | https://repository.tdmu.edu.ua/handle/123456789/16603 | |
dc.description | The study presents the results of chemical composition and microbiological activity of chloroform extract obtained from vegetative buds of Italian poplar (Populus nigra var. italica Du Roi). The content of lipophilic substances are extracted by chloroform, in the buds was (28.74±1.22) %. By the method of GC/MS there were found 66 compounds (48.711 mg/kg), identified 43 compounds (42197 mg/kg). Dominating the contents are: 1.8-cineole (1283 mg/kg) gvajol (1782 mg/kg), β-kariofilen (1151 mg/ kg), oxycinamic acid (1670 mg/kg), n-metoxycinamic acid (4988 mg/kg), 3-hydroxy-n-metoxycinamic acid (7506 mg/kg), pinostrobin halkon (5651 mg/kg), dyhydrogrizin (1069 mg/kg), tektogrizin (1267 mg/kg), grizin (958 mg/kg). Ther were identified 20 fatty acid (26963 mg/kg) major of them were: linoleic (10240 mg/kg), α-linolenic (3952 mg/kg), palmitic (4946 mg/kg). Content of fenilpropanoids in terms pinostrobin was (33.94±1.04) %. The content of the amount of carotenoids in terms of β-carotene – 226.81 mg%, in terms of chlorophyll chlorophyll B – 87.25 mg%. The extract shows a strong antimicrobial activity against Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis, and not active against the gram-negative flora and fungi of the genus Candida. | en-US |
dc.description | Приведены результаты исследования химического состава и Приведены результаты исследования химического состава и микробиологической активности хлороформного экстракта, полученного из вегетативных почек тополя итальянского (Populus nigra var. italica Du Roi). Содержание липофильных веществ, экстрагируемых хлороформом, в почках составило (28,74±1,22) %. Методом хромато-масс-спектрометрии установлено содержание 66 соединений (48 711 мг/кг), идентифицировано 43 соединения (42 197 мг/кг). Доминирующими по содержанию являются 1,8-цинеол (1283 мг/кг), гвайол (1782 мг/кг), β-кариофилен (1151 мг/кг), оксикоричная кислота (1670 мг/кг), n-метоксикоричная кислота (4988 мг/кг), 3-окси-n-метоксикоричная кислота (7506 мг/кг), пиностробин халкон (5651 мг/кг), дигидрохризин (1069 мг/кг), тектохризин (1267 мг/кг), хризин (958 мг/кг). Идентифицировано 20 жирных кислот общим содержанием 26 963 мг/кг, среди которых доминируют линолевая (10 240 мг/кг), α-линоленовая (3952 мг/кг), пальмитиновая (4946 мг/кг). Содержание фенилпропаноидов в пересчете на пиностробин составило (33,94±1,04) %. Содержание суммы каротиноидов в пересчете на β-каротин – 226,81 мг%, хлорофиллов в пересчете на хлорофилл В – 87,25 мг%. Экстракт проявляетвыраженную антимикробную активность по отношению к Staphylococcus aureus и Bacillus subtilis, но не активен относительно граммотрицательной флоры и грибов рода Candida. | ru-RU |
dc.description | Наведено результати дослідження хімічного складу та мікробіологічної активності хлороформного екстракту, отриманого з вегетативних бруньок тополі італійської (Populus nigra var. italica Du Roi). Вміст ліпофільних речовин, що екстрагуються хлороформом, у бруньках становив (28,74±1,22) %. Методом хромато-мас-спектрометрії встановлено вміст 66 сполук (48 711 мг/кг), ідентифіковано 43 сполуки (42 197 мг/кг). Домінуючими за вмістом є 1,8-цинеол (1283 мг/кг), гвайол (1782 мг/кг), β-каріофілен (1151 мг/кг), оксикорична кислота (1670 мг/кг), n-метоксикорична кислота (4988 мг/кг), 3-окси-n- метоксикорична кислота (7506 мг/кг), піностробін халкон (5651 мг/кг), дигідрохризин (1069 мг/кг), тектохризин (1267 мг/кг), хризин (958 мг/кг). Ідентифіковано 20 жирних кислот загальним вмістом 26 963 мг/кг, серед яких домінують лінолева (10 240 мг/кг), α-ліноленова (3952 мг/кг), пальмітинова (4946 мг/кг). Вміст фенілпропаноїдів у перерахунку на піностробін становив (33,94±1,04) %. Вміст суми каротиноїдів у перерахунку на β-каротин – 226,81 мг%, хлорофілів у перерахунку на хлорофіл В – 87,25 мг%. Екстракт проявляє виражену антимікробну активність щодо Staphylococcus aureus та Bacillus subtilis і не активний відносно грамнегативної флори та грибів роду Candida. | uk-UA |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | ukr | |
dc.publisher | Ternopil National Medical University | en-US |
dc.relation | https://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/MCC/article/view/6670/6081 | |
dc.rights | Авторське право (c) 2016 Медична та клінічна хімія | uk-UA |
dc.rights | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0 | uk-UA |
dc.source | Medical and Clinical Chemistry; No. 2 (2016); 42-47 | en-US |
dc.source | Медицинская и клиническая химия; № 2 (2016); 42-47 | ru-RU |
dc.source | Медична та клінічна хімія; № 2 (2016); 42-47 | uk-UA |
dc.source | 2414-9934 | |
dc.source | 2410-681X | |
dc.source | 10.11603/mcch.2410-681X.2016.v0.i2 | |
dc.subject | family willow | en-US |
dc.subject | Italian poplar | en-US |
dc.subject | buds | en-US |
dc.subject | chloroform extract | en-US |
dc.subject | terpenoids | en-US |
dc.subject | fatty acids | en-US |
dc.subject | chlorophyll | en-US |
dc.subject | carotenoids | en-US |
dc.subject | flavonoids | en-US |
dc.subject | microbiological activity. | en-US |
dc.subject | семейство Ивовые | ru-RU |
dc.subject | тополь итальянский | ru-RU |
dc.subject | почки | ru-RU |
dc.subject | хлороформный екстракт | ru-RU |
dc.subject | терпеноиды | ru-RU |
dc.subject | жирные кислоты | ru-RU |
dc.subject | хлорофилл | ru-RU |
dc.subject | каротиноиды | ru-RU |
dc.subject | флавоноиды | ru-RU |
dc.subject | микробиологическая актив¬ность. | ru-RU |
dc.subject | родина Вербові | uk-UA |
dc.subject | тополя італійська | uk-UA |
dc.subject | бруньки | uk-UA |
dc.subject | хлороформний екстракт | uk-UA |
dc.subject | терпеноїди | uk-UA |
dc.subject | жирні кислоти | uk-UA |
dc.subject | хлорофіл | uk-UA |
dc.subject | каротиноїди | uk-UA |
dc.subject | флавоноїди | uk-UA |
dc.subject | мікробіологічна активність. | uk-UA |
dc.title | Chemical composition and microbiological activity of italian poplar buds chloroform extract Summary | en-US |
dc.title | Химический состав и микробиологическая активность хлороформного экстракта почек тополя итальянского | ru-RU |
dc.title | Хімічний склад та мікробіологічна активність хлороформного екстракту бруньок тополі італійської | uk-UA |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion |
Files in this item
Files | Size | Format | View |
---|---|---|---|
There are no files associated with this item. |