Show simple item record

Исследование cостава и свойств выделенного из хрена препарата пероксидазы;
Дослідження складу і властивостей виділеного з хрону препарату пероксидази

dc.creatorRomanovska, I. I.
dc.creatorSevastyanov, O. V.
dc.creatorToptikov, V. A.
dc.date2015-12-29
dc.date.accessioned2020-07-03T09:40:40Z
dc.date.available2020-07-03T09:40:40Z
dc.identifierhttps://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/MCC/article/view/5729
dc.identifier10.11603/mcch.2410-681X.2015.v17.i4.5729
dc.identifier.urihttps://repository.tdmu.edu.ua/handle/123456789/16571
dc.descriptionUsing the precipitation of proteins by zinc and ammonium sulfates, then by polymer and subsequent dialysis,the peroxidase preparation from horseradish roots was isolated (RZ=0.7), with yield by protein 1.7 % and specificperoxidative activity 7.6 U. By SDS -electrophoresis method it was verified the obtaining of partially purified peroxidasepreparation with molecular mass (43±0.5) kDa. By the native electrophoresis method it was determined, that 80.8 %of the total preparation protein possesses expressed peroxidase activity.en-US
dc.descriptionИз корней хрена способом осаждения белков сульфатами цинка и аммония, путем использования полимера и диализа выделен препарат пероксидазы (RZ 0,70) с выходом белка 1,7 %, удельной окислительновосстановительной активностью 7,6 Е д. С применением SDS‑ электрофореза показано получениечастично очищенного препарата пероксидазы с молекулярной массой основной фракции (43±0,5) кДа.Методом нативного электрофореза установлено, что 80,8 % общего белка препарата обладают выраженной пероксидазной активностью.ru-RU
dc.descriptionЗ коренів хрону способом осадження білків сульфатами цинку й амонію, шляхом використання полімеру і діалізу виділено препарат пероксидази (RZ 0,70) з виходом білка 1,7 %, питомою окисно-відновною активністю 7,6 О д. Із застосуванням SDS -електрофорезу показано отримання частково очищеного препарату пероксидази з молекулярною масою основної фракції (43±0,5) кДа. Методом нативного електрофорезу встановлено, що 80,8 % загального білка препарату мають виражену пероксидазну активність.uk-UA
dc.formatapplication/pdf
dc.languageeng
dc.publisherTernopil National Medical Universityen-US
dc.relationhttps://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/MCC/article/view/5729/5251
dc.rightsАвторське право (c) 2016 Медична та клінічна хіміяuk-UA
dc.sourceMedical and Clinical Chemistry; No. 4 (2015)en-US
dc.sourceМедицинская и клиническая химия; № 4 (2015)ru-RU
dc.sourceМедична та клінічна хімія; № 4 (2015)uk-UA
dc.source2414-9934
dc.source2410-681X
dc.source10.11603/mcch.2410-681X.2015.v17.i4
dc.titleInvestigation of peroxidase preparation composition and properties isola ted from horseradish rootsen-US
dc.titleИсследование cостава и свойств выделенного из хрена препарата пероксидазыru-RU
dc.titleДослідження складу і властивостей виділеного з хрону препарату пероксидазиuk-UA
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record