dc.contributor | | uk-UA |
dc.creator | Гудзь, Н.І. | |
dc.date | 2014-07-19 | |
dc.date.accessioned | 2015-06-11T10:03:21Z | |
dc.date.available | 2015-06-11T10:03:21Z | |
dc.identifier | http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/pharm-chas/article/view/3039 | |
dc.identifier | 10.11603/2312-0967.2008.1.3039 | |
dc.identifier.uri | https://repository.tdmu.edu.ua/handle/1/7831 | |
dc.description | У статті наведено результати досліджень щодо впливу рН на термодеструкцію глюкози в глюкозолактатних перитонеальних діалізних розчинах з середнім і високим ступенем ультрафільтрації. Встановлено, що при рН 5,1-5,6 глюкоза найменше піддається термодеструкції під час термічної стерилізації. Враховуючи літературні дані щодо несприятливого впливу кислих розчинів на перитонеум, оптимальним значенням рН цих розчинів до стерилізації є 5,6. | uk-UA |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | ukr | |
dc.publisher | Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського | uk-UA |
dc.relation | http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/pharm-chas/article/view/3039/2833 | |
dc.rights | Copyright (c) 2015 Pharmaceutical review | en-US |
dc.source | Pharmaceutical review; No 1 (2008) | en-US |
dc.source | Фармацевтичний часопис; No 1 (2008) | uk-UA |
dc.source | 2312-0967 | |
dc.source | 10.11603/2312-0967.2008.1 | |
dc.title | ВПЛИВ рН НА ТЕРМОДЕСТРУКЦІЮ ГЛЮКОЗИ В ГЛЮКОЗОЛАКТАТНИХ ПЕРИТОНЕАЛЬНИХ РОЗЧИНАХ | uk-UA |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | |
dc.type | | uk-UA |