Show simple item record

dc.contributoruk-UA
dc.creatorВасильєва, Н.А.; Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського
dc.date2013-09-21
dc.date.accessioned2015-06-11T10:01:28Z
dc.date.available2015-06-11T10:01:28Z
dc.identifierhttp://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/inf-patol/article/view/1448
dc.identifier10.11603/1681-2727.2005.3.1448
dc.identifier.urihttps://repository.tdmu.edu.ua/handle/1/6953
dc.descriptionБотулізм - захворювання з потенційно серйозним прогнозом. В Україні щорічно в середньому реєструється до 50 випадків ботулізму [1], у Тернопільській області - до 20. Одна з можливих причин поширення цього інфекційного захворювання - національні кулінарні традиції, коли широко застосовуються продукти домашнього консервування. Як відомо, дана технологія (кип'ятіння при 100 °С з наступною герметизацією посуду) не забезпечує знищення спор С. botulinum, залишає небезпеку можливого накопичення токсину в продукті і виникнення захворювання при його споживанні.uk-UA
dc.formatapplication/pdf
dc.languageukr
dc.publisherТГМУuk-UA
dc.relationhttp://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/inf-patol/article/view/1448/1429
dc.rightsCopyright (c) 2015 Infectious Diseasesen-US
dc.sourceInfectious Diseases; No 3 (2005)en-US
dc.sourceІнфекційні хвороби; No 3 (2005)ru-RU
dc.sourceІнфекційні хвороби; No 3 (2005)uk-UA
dc.source1681-2727
dc.source10.11603/1681-2727.2005.3
dc.subjectuk-UA
dc.subjectuk-UA
dc.titleДЕЯКІ МІРКУВАННЯ З ПРИВОДУ ЛІКУВАННЯ БОТУЛІЗМУ У ВАГІТНИХuk-UA
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.typePeer-reviewed Articleen-US


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record