dc.contributor | | uk-UA |
dc.creator | Анісімова, Ю.М.; Тернопільський державний медуніверситет ім. І.Я. Горбачевського | |
dc.creator | Бичкова, Н.Г. | |
dc.creator | Мельник, В.П. | |
dc.creator | Боровський, В.Р. | |
dc.creator | Стаднік, Л.В. | |
dc.date | 2013-07-08 | |
dc.date.accessioned | 2015-06-11T10:01:27Z | |
dc.date.available | 2015-06-11T10:01:27Z | |
dc.identifier | http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/inf-patol/article/view/856 | |
dc.identifier | 10.11603/1681-2727.2008.1.856 | |
dc.identifier.uri | https://repository.tdmu.edu.ua/handle/1/6929 | |
dc.description | Додаткове включення соєвих продуктів до харчового раціону позитивно впливало на імунний статус хворих на туберкульоз легень. Спостерігались тенденція до зростання кількості основних популяцій та субпопуляцій лімфоцитів, покращення їх функціональної активності, ослаблення автоімунних процесів в організмі, а також підвищення фагоцитарної та метаболічної активності нейтрофільних гранулоцитів, що є особливо важливим для хворих на туберкульоз. Отримані результати дозволяють рекомендувати включення соєвих продуктів у комплексну терапію туберкульозу легень. | uk-UA |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | ukr | |
dc.publisher | ТГМУ | uk-UA |
dc.relation | http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/inf-patol/article/view/856/854 | |
dc.rights | Copyright (c) 2015 Infectious Diseases | en-US |
dc.source | Infectious Diseases; No 1 (2008) | en-US |
dc.source | Інфекційні хвороби; No 1 (2008) | ru-RU |
dc.source | Інфекційні хвороби; No 1 (2008) | uk-UA |
dc.source | 1681-2727 | |
dc.source | 10.11603/1681-2727.2008.1 | |
dc.subject | | uk-UA |
dc.subject | | uk-UA |
dc.title | ВПЛИВ СОЄВИХ ПРОДУКТІВ НА СТАН ІМУНІТЕТУ ТА НЕСПЕЦИФІЧНОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ ОРГАНІЗМУ ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ | uk-UA |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | |
dc.type | Peer-reviewed Article | en-US |