Показати скорочений опис матеріалу
ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ТАУРИНУ ТА ГЛІЦИНУ НА ОРГАНІЗМ ЩУРІВ ЗА АЛОКСАНІНДУКОВАНОГО ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ
dc.contributor | uk-UA | |
dc.creator | Полякова, В. В.; Ternopil State medical University | |
dc.creator | Данченко, Н. М. | |
dc.creator | Весельський, С. П. | |
dc.date | 2013-11-22 | |
dc.date.accessioned | 2015-06-11T10:00:41Z | |
dc.date.available | 2015-06-11T10:00:41Z | |
dc.identifier | http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/med-chem/article/view/1682 | |
dc.identifier | 10.11603/1681-2557.2013.v15.i1.1682 | |
dc.identifier.uri | https://repository.tdmu.edu.ua/handle/1/6517 | |
dc.description | Досліджено вплив тауринута гліцину на основні біохімічні показники крові щурів за алоксаніндукованого цукрового діабету. Обидві амінокислоти сприяли зниженню проявів негативних наслідків метаболічних змін, що були викликані алоксаном: суттєво зменшували підвищений рівень глюкози у сироватці крові, тригліцеридів та холестерину, впливали на співвідношення ліпопротеїнів, приводили до зниження рівня холестерину ліпопротеїнів низької щільності, рівня сечовини і креатиніну. | uk-UA |
dc.format | application/pdf | |
dc.language | ukr | |
dc.publisher | Тернопільський державний медичний університет ім. І.Я. Горбачевського | uk-UA |
dc.relation | http://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/med-chem/article/view/1682/1633 | |
dc.rights | Copyright (c) 2015 Medical Chemistry | en-US |
dc.source | Medical Chemistry; Vol 15, No 1 (2013) | en-US |
dc.source | Медицинская химия; Vol 15, No 1 (2013) | ru-RU |
dc.source | Медична хімія; Vol 15, No 1 (2013) | uk-UA |
dc.source | 1681-2557 | |
dc.source | 10.11603/1681-2557.2013.v15.i1 | |
dc.title | ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ТАУРИНУ ТА ГЛІЦИНУ НА ОРГАНІЗМ ЩУРІВ ЗА АЛОКСАНІНДУКОВАНОГО ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ | uk-UA |
dc.type | info:eu-repo/semantics/article | |
dc.type | info:eu-repo/semantics/publishedVersion | |
dc.type | ru-RU | |
dc.type | uk-UA |
Долучені файли
Файл | Розмір | Формат | Переглянути |
---|---|---|---|
Даний матеріал не має долучених файлів. |