Show simple item record

dc.creatorДвуліт, І. П.
dc.date2015-06-05
dc.identifierhttps://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/zdobutky-eks-med/article/view/4219
dc.identifier10.11603/1811-2471.2015.v22.i1.4219
dc.descriptionРЕЗЮМЕ. У досліді на 70 щурах з експериментальним перешеним пародонтитом вивчено вплив зубних еліксирівна основі біофлавоно дів цитрусових (апельсин, мандарин, грейпфрут) на стан антиоксидантно-прооксидантносистеми в яснах і сироватці крові. Прооксидантну систему оцінювали за вмістом малонового діальдегіду (МДА),антиоксидантну - за активністю каталази. Встановлено, що моделювання пародонтиту призводить до збільшеннявмісту МДА і зниження активності каталази. Використання еліксирів з цитрусовими нормалізує антиоксидантно-прооксидантний стан.КЛЮЧОВІ СЛОВА: пародонтит, перекиси ліпідів, антиоксидантна система, цитрусові, зубні еліксири.uk-UA
dc.formatapplication/pdf
dc.languageukr
dc.publisherТернопільський державний медичний університетuk-UA
dc.relationhttps://ojs.tdmu.edu.ua/index.php/zdobutky-eks-med/article/view/4219/3897
dc.rightsАвторське право (c) 2015 Здобутки клінічної і експериментальної медициниuk-UA
dc.sourceAchievements of Clinical and Experimental Medicine; No. 1 (2015)en-US
dc.sourceДостижения клинической и экспериментальной медицины; № 1 (2015)ru-RU
dc.sourceЗдобутки клінічної і експериментальної медицини; № 1 (2015)uk-UA
dc.source2415-8836
dc.source1811-2471
dc.source10.11603/1811-2471.2015.v22.i1
dc.titleОБҐРУНТУВАННЯ ВПЛИВУ ЗУБНИХ ЕЛІКСИРІВ НА ОСНОВІ БІОФЛАВОНО ДІВ ЦИТРУСОВИХ НА СТАН АНТИОКСИДАНТНО-ПРООКСИДАНТНИХ СИСТЕМ ЯСЕН І СИРОВАТКИ КРОВІ ЩУРІВ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ПАРОДОНТИТІuk-UA
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/article
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record