Докінгові дослідження антимікробного потенціалу окремих представників природних та синтетичних флавоноїдів
Abstract
Обрано білок 2XCS з оптимальними даними, що є складовою клітинної стінки Staphylococcus aureus. Здійснено пошук сайтів зв’язування та вибір меж оптимальної кишені зв’язування для рецептора 2XCS. Для рецептор-лігандної взаємодії обрано 2 природних флавоноїди: рутин та катехін. Сформовано 9 моделей синтетичних флавоноїдів та проаналізовано їх характеристики у сервісі MolSoft. Їх лікоподібність виявилась вищою ніж у природних.
Проведено візуалізацію ліганд-рецепторної взаємодії. Найвища енергія зв’язку (-8.493) з рецептором 2XCS спостерігається з лігандом синтетичного характеру, що є S-глікозидним похідним катехіну.

