Дослідження впливу концентрації етанолу на ступінь вилучення біологічно активних речовин з айстри новобельгійської трави
Abstract
Досліджено вплив концентрації етанолу на вилучення біологічно активних речовин із фітосубстанцій айстри новобельгійської трави. В одержаних фітосубстанціях визначено кількісний вміст суми кислот гідроксикоричних, суми флавоноїдів, суми поліфенолів та кількість одержаного сухого залишку. Вміст суми кислот гідроксикоричних найвищий у серії №7 (етанол 70 %) та становив 10,21 %; суми флавоноїдів – у серії №6 (60 % етанол), що становить – 10,35 %; суми поліфенолів – у серії №2 (20 % етанол) – 15,3 %. Методом ВЕРХ встановлено якісний склад та визначено кількісний вміст
індивідуальних сполук кислот гідроксикоричних та флавоноїдів.