Науковий репозитарій Тернопільського національного медичного університету імені І.Я.Горбачевського
    • українська
    • English
  • українська 
    • українська
    • English
  • Ввійти
Перегляд матеріалів 
  •   Головна сторінка DSpace
  • Відкритий науковий архів
  • Кваліфікаційні роботи. Спеціальність 226 "Фармація, промислова фармація"
  • Перегляд матеріалів
  •   Головна сторінка DSpace
  • Відкритий науковий архів
  • Кваліфікаційні роботи. Спеціальність 226 "Фармація, промислова фармація"
  • Перегляд матеріалів
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

ДОСЛІДЖЕННЯ ВПЛИВУ ФАРМАЦЕВТИЧНИХ ФАКТОРІВ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЕКСТРАГУВАННЯ З РОЗХІДНИКА ЗВИЧАЙНОГО ТРАВИ

Thumbnail
Переглянути
кваліфікаційна робота (1.667Mb)
Дата
2024
Автор
КАРГА, Анастасія
Метадані
Показати повний опис матеріалу
Короткий опис(реферат)
В кваліфікаційній роботі було вивчено вплив фармако-технологічних факторів на вилучення біологічно активних речовин із Розхідника звичайного трави. Узагальнено дані наукової літератури щодо об'єкту дослідження: Розхідника звичайного трави, як перспективної сировини для розробки нових лікарських засобів. За допомогою математичного планування експерименту було вивчено вплив таких технологічних факторів як вид екстрагування, природа та концентрація екстрагенту, ступінь подрібнення та співвідношення сировина : екстрагент на вилучення діючих речовин з розхідника звичайного трави. Експериментально встановили, що для вилучення екстрактивних речовин найкраще підходить метод мацерації з ультразвуком 75% етанолом при розмірі часточок сировини від 2 до 2,8 мм. Максимальному вилученню суми фенольних сполук сприяє метод екстрагування - мацерація з перемішуванням, 75 % етанолом при співвідношенні сировина : екстрагент 1:8 та подрібненні сировини 1 – 2 мм. Найбільший вміст флавоноїдів у фітосубстанції отримали при мацерації з ультразвуком та мацерації з перемішуванням, 65 та 70 % етанолом при подрібненні сировини менше 2 мм у співвідношенні сировина : екстрагент 1:10. На підставі аналізу отриманих результатів встановили, що оптимальним методом екстрагування є метод мацерація з перемішуванням, 75 % етанолом при подрібненні сировини менше 2 мм у співвідношенні сировина : екстрагент 1:8.
URI
https://repository.tdmu.edu.ua//handle/123456789/18385
Колекції
  • Кваліфікаційні роботи. Спеціальність 226 "Фармація, промислова фармація" [103]

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Контакти | Зворотній зв'язок
Theme by 
Atmire NV
 

 

Перегляд

Всі матеріалиФонди та колекціїЗа датою публикаціїАвториЗаголовкиТемиКолекціяЗа датою публикаціїАвториЗаголовкиТеми

Мій профіль

ВвійтиЗареєструватися

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Контакти | Зворотній зв'язок
Theme by 
Atmire NV