Дослідження впливу фармацевтичних факторів на ефективність екстрагування терену колючого (PRUNUS SPSNOSA) плодів
Короткий опис(реферат)
У результаті проведеного дослідження встановлено, що терену колючого плоди є мало дослідженні, але все ж перспективними для подальших досліджень. Проведено дослідження технологічних властивостей сировини, встановлено, що подрібнена сировина є полідисперсною, з доброю поглинаючою здатність, але не набухає. За допомогою методу математичного планування вивчено технологічні фактори, а саме метод екстрагування, природу екстрагента та співвідношення сировина – екстрагент і обрано оптимальні фактори, а саме метод мацерація з перемішуванням, співвідношення сировина – екстрагент 1:5 та як екстрагенти 40% спирт етиловий. Досліджено технологічні
властивості одержаної фітосубстанції та вивчено кількісний вміст БАР в ній.