Дослідження впливу фармацевтичних факторів на ступінь вилучення біологічно активних речовин з щавнату трави
dc.contributor.author | Михайлюк, Тарас | |
dc.date.accessioned | 2024-07-29T18:02:12Z | |
dc.date.available | 2024-07-29T18:02:12Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Михайлюк, Тарас. Дослідження впливу фармацевтичних факторів на ступінь вилучення біологічно активних речовин з щавнату трави. Тернопіль, 2024. 43 с. | uk |
dc.identifier.uri | https://repository.tdmu.edu.ua//handle/123456789/18025 | |
dc.description.abstract | Проведено дисперсійний аналіз та досліджено вплив методу екстрагування, концентрації екстрагента, співвідношення сировина: екстрагент на кількість одержаного сухого залишку, ступінь вилучення суми поліфенолів, суми флавоноїдів, суми кислот гідроксикоричних із щавнату трави. Встановлено, що оптимальним методом є мацерація з примусовою подачею екстрагента, екстрагент – 70 % етанол, співвідношення сировина : екстрагент – 1 : 5. Методом ВЕРХ встановлено якісний склад та визначено кількісний вміст індивідуальних сполук флавоноїдів у витяжці щавнату трави. Серед них домінував неогесперидин, його вміст становив 1,12 мг/мл (71,43 % від загальної кількості виявлених флавоноїдів). | uk |
dc.publisher | Тернопіль | uk |
dc.subject | щавнат | uk |
dc.subject | трава | uk |
dc.subject | фармацевтичні фактори | uk |
dc.subject | сума флавоноїдів | uk |
dc.subject | сума поліфенолів | uk |
dc.subject | сума кислот гідроксикоричних | uk |
dc.subject | сухий залишок | uk |
dc.subject | флавоноїди | uk |
dc.subject | гідроксикоричні кислоти | uk |
dc.title | Дослідження впливу фармацевтичних факторів на ступінь вилучення біологічно активних речовин з щавнату трави | uk |
dc.title.alternative | кваліфікаційна робота | uk |
dc.type | Thesis | uk |