Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.authorМихайлюк, Тарас
dc.date.accessioned2024-07-29T18:02:12Z
dc.date.available2024-07-29T18:02:12Z
dc.date.issued2024
dc.identifier.citationМихайлюк, Тарас. Дослідження впливу фармацевтичних факторів на ступінь вилучення біологічно активних речовин з щавнату трави. Тернопіль, 2024. 43 с.uk
dc.identifier.urihttps://repository.tdmu.edu.ua//handle/123456789/18025
dc.description.abstractПроведено дисперсійний аналіз та досліджено вплив методу екстрагування, концентрації екстрагента, співвідношення сировина: екстрагент на кількість одержаного сухого залишку, ступінь вилучення суми поліфенолів, суми флавоноїдів, суми кислот гідроксикоричних із щавнату трави. Встановлено, що оптимальним методом є мацерація з примусовою подачею екстрагента, екстрагент – 70 % етанол, співвідношення сировина : екстрагент – 1 : 5. Методом ВЕРХ встановлено якісний склад та визначено кількісний вміст індивідуальних сполук флавоноїдів у витяжці щавнату трави. Серед них домінував неогесперидин, його вміст становив 1,12 мг/мл (71,43 % від загальної кількості виявлених флавоноїдів).uk
dc.publisherТернопільuk
dc.subjectщавнатuk
dc.subjectтраваuk
dc.subjectфармацевтичні факториuk
dc.subjectсума флавоноїдівuk
dc.subjectсума поліфенолівuk
dc.subjectсума кислот гідроксикоричнихuk
dc.subjectсухий залишокuk
dc.subjectфлавоноїдиuk
dc.subjectгідроксикоричні кислотиuk
dc.titleДослідження впливу фармацевтичних факторів на ступінь вилучення біологічно активних речовин з щавнату травиuk
dc.title.alternativeкваліфікаційна роботаuk
dc.typeThesisuk


Долучені файли

Thumbnail

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу